Ponedjeljak, 20 siječnja, 2020

EMIGRACIJA ULAŽE U HRVATSKU: Jedan od najbogatijih Hrvata kupio još jednu Hrvatsku kompaniju

Darko Pervan, jedan od najbogatijih Hrvata sa stalnom adresom u Švedskoj, kupio je još jednu domaću kompaniju iz sektora drvne industrije – Tvornicu furnira Otok. Do kraja ovog mjeseca, nakon što se kraju privedu preostale tehnikalije, njegova tvrtka Pervanovo bit će stopostotni vlasnik te slavonske tvornice.

Ova je akvizicija, kako saznaje novac.hr, dio ulaganja Pervanovo grupe od ukupno 120 milijuna eura koje planiraju realizirati do 2021. Tako je prije dvije godine kupio drvnu industriju Tehno drvo s pogonima u Ogulinu i Bjelovaru te ih, prema imenima ovih gradova, preimenovao u Bjelin.

U Ogulinu su proveli restrukturiranje poslovanja te proizvodnju povećali s 400.000 kvadratnih metara na kapacitet od dva milijuna kvadrata godišnje, dok će tvornica u Bjelovaru biti završena do kraja ove godine.

Furnir Otok također će se preimenovati u Bjelin Otok, a Pervanova istraživačko-razvojna tvrtka Valinge, sa sjedištem u Švedskoj, proširit će svoje istraživačke aktivnosti prema unaprjeđenju posebnih vrsta furnira koji će biti implementirani u proizvodnji novih vrsta podnih obloga.

Jozo Jović, osnivač i dosadašnji vlasnik tvornice novim je vlasnicima zaželio dobrodošlicu kazavši i kako „akvizicijom tvornice Furnir Otok, Pervanovo grupa dobiva pouzdanog partnera u razvoju svoje linije inovativnih podnih obloga”.

Riječ je, naime, o jednoj od najsuvremenijih tvornica rezanog furnira u Europi.
– Ovom akvizicijom osigurat će se velike količine visokokvalitetnog furnira koja će biti dovoljna da se zamijeni oko 25 posto proizvodnje troslojnog parketa u Europi s takozvanim ‘zelenim eco-friendly’ drvenim podovima. Nadamo se da će naša nova tehnologija biti prekretnica koja će potrošačima pružiti velike prednosti u kvaliteti te u isto vrijeme sačuvati hrastove šume i omogućiti industriji drvenih podova da povrati dio izgubljenog tržišta – izjavio je ovom prilikom Pervan, osnivač i predsjednik Uprave Pervanovo Invest, krovne kompanije sa sjedištem u Švedskoj.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Policija u Njemačkoj moli pomoć građana: Poznajete li muškarca s fotografije

>>> OŠTRA PORUKA ZAPADU: ‘Rusija u Idlibu i drugdje u Siriji ubija i ubijat će teroriste’

>>> BOSANSKI ”HRVAT”: ‘Hrvatska nas pljačka! Vratite naš novac i ne dirajte naše resurse!’

Komentari

Komentari
X Pratite nas na Viberu!