Srijeda, 12 kolovoza, 2020

S PRESS KONFERENCIJE GI”ISTINA O ISTANBULSKOJ” Šokantno:Ministarstva igraju ping-pong s pravima građana

Na današnjoj press konferenciji koju je Građanska Inicijativa “Istina o Istanbulskoj” upriličila na Trgu Bana Jelačića ispred štanda inicjjative za potpisivanje za raspisivanje referenduma za otkazivanje Istanbulske konvencije nazočnima se najprije obratila koordinatorica inicijative gospođa Kristina Pavlović koja se osvrnula na riječi saborskog zastupnika Peđe Grbina:

– Peđa Grbin i njegovi saborski istomišljenici žele pošto-poto ušutkati odnosno umrtviti hrvatske građane. U strahu od uspjeha građanskih incijativa, sada žele brže-bolje mijenjati Ustav, te hitno staviti moratorij na trenutačne referendumske inicijative, istaknula je Pavlović i kazala kako se Grbin zalaže za Istanbulsku konvenciju radi navodne borbe protiv nasilja, a istovremeno vrši nasilje nad demokratskim pravima i slobodama građana. Oko ovakvom totalitarističkog ponašanja preuzetog iz komunističkog režima bi se trebali zabrinuti svi, a ne samo oni građani koji su potpisali za otkazivanje Istanbulske konvencije, istakla je koordinatorica GI “Istina o Istanbulskoj”.

Umirovljeni general HV i jedan od organizatora Inicjative Željko Sačić je kazao kako totalitarisitčke ispade SDP-a šutke podržava Vlada gospodina Plenkovića:

– U vezi postupaka riječkog gradonačelnika Vojska Obersnela na naš se dopis najprije oglušilo Ministarstvo Uprave, nakon čega smo se obratili Državnom izbornom povjerenstvu koje je samovoljno konstatiralo da nije za to nadležno, te je lopticu opet prebacilo na Ministarstvo uprave, a koje je reklo da nije nadležno nego da je za te stvari nadležno Ministarstvo graditeljstva,. Pa, vidite, vi, građani republike Hravtske, s kakvim mi budalama imamo posla. I tako dok ministarstva igraju ping-pong s pravima građana, vrijeme prikupljanja potpisa bliži se kraju, kazao je Sačić.

Na press konferenciji je istaknuto kako, bez obzira na sve opstrukcije političara, građani uvelikom broju dolaze na štandove i potpisuju zahtjev za referendum.. S jučerašnjim danom nepotpuni podaci govore o tome kako se prikupilo više od 300.000 potpisa s činjenicom da s nekih popisnih mjesta nema još informacija pa se može konstatirati kako u stvarnosti ima i više.

Do kraja potpisivanja ostala su samo još dva dana pa GI “Istina o Istanbulskoj” poziva sve građane koji se još nisu potpisali da to učine u ova dva preostala dana.

Anto Pranjkić/Priznajem.hr

Komentari

Komentari