Petak, 10 srpnja, 2020

IDEMOOO, VATRENI! Osijek navijanjem pokazao kako se voli Domovina

Nakon sinoćnje utakmice između Hrvatske i Senegala dvojica vjernih navijača naše reprezentacije pozdravila su se s članovima svojih obitelji, sjeli na svoje dvonožne ljubimce i krenuli put Rusije na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Svi se nadaju kako će Ivan Lenard i Igor Tomanj svojim biciklima stići na vrijeme i kao pravi navijači bodriti našu nogometnu reprezentaciju. Put je dug 1300 kilometara i bit će teško sve to odraditi na vrijeme, ali ovaj par hrvatskih navijača ne dvoji da žrtva koju će podnijeti donosi plod. Uostalom, oni su krugom na Gradskom stadionu pred svim navijačima pokazali s kakvim žarom kreću na put.

Osijek je, nema dvojbe, pravo mjesto za odigravanje nogometnih utakmica naše reprezentativne nogometne vrste. 16.000 navijača došlo je bodriti hrvatske reprezentativce, a među njima je bilo malo onih koji nisu zdušno navijali i u svakom su trenutku pokazivali koliko vole svoju Domovinu iskazujući kroz navijanje za “vatrene”. Malo ih je poremetio “tuš” izazvan golom Senegala, ali ubrzo su se vratili i cijelo vrijeme skandirali i navijali.

Prije početka utakmice, a što je zabilježio naš portal na terenu se pojavila najveća hrvatska zastava do sada. Dekor je to koji Hrvatska još nije vidjela. I dok mnogobrojni drugi hrvatski gradovi s mnogo boljim uvjetima, i sportskim i životnim, “repku” drže na nekom odstojanju, hrabri i ponosni Slavonci opet pokazuju primjer nacionalne osviještenosti i ljubavi prema Domovini. Javno, odlučno, i glasno! Bravo!

Anto Pranjkić/Priznajem.hr

Komentari

Komentari