Utorak, 4 kolovoza, 2020

I PREDSJEDNICA IDE NA SVJETSKO PRVENSTVO Grabar-Kitarović:Idem zbog naših igrača, naših i ruskih navijača i prijateljstva među ljudima

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u krugu onih državnih dužnosnika koji prate uspjehe svojih građana. To posebno pokazuje na području sporta, jer kao najveća navijačica dio je pobjeda i uspjeha naših sportskih momčadi. Mnogo smo je puta vidjeli na rukometnim terenima, ali i na nogometnim. Novinarima je izjavila da će pratiti našu vrstu ukoliko ista bude otišla u drugi krug natjecanja, jer zbog niza obveza neće biti u prigodi nazočiti prvom krugu natjecanja u Rusiji.

Oni koji u svakom njenom potezu vide mogućnost političkog nadmudrivanja i stvaraju probleme tamo gdje ih uopće nema već su postavili pitanje kako će predsjednica ići u Rusiju, a tamo se neće naći državnici mnogih drugih zemalja, koji su zbog slučaja trovanja rusko-britanskog špijuna i njegove kćerke u Salisburyju, solidalizirali se s britancima i neodlaskom na Svjetsko nogometno prvenstvo neće dati potporu predsjedniku Vladimiru Putinu.

No, sasvim je jasno kako predsjednica RH svojim odlaskom u Rusiju želi dati potporu sportu koji zbližava ljude, jer, izjavila je kako političke podjele ne bi se trebale prelijevati na sport. Izrazila je potrebu otići u Rusiju, jer to od nje očekuje naša izabrana nogometna vrsta, a to će učiniti, kako je medijima rekla, zbog naših i ruskih navijača, ali i zbog želje da se ostvari uspjeh. Nije tajna kako nazočnost Predsjednice na utakmicama kod igrača izaziva naboj više.

Anto Pranjkić/ Priznajem.hr

Komentari

Komentari