(VIDEO) Rambo Amadeus zbog rata prekinuo izravan prijenos ‘Beogradskog proleća’ 1992. godine

1992. godine dok je trajao rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini održavalo se 'Beogradsko proleće', gdje su razni izvođači zabavljali bezbrižni, ratom nedirnuti, srpski narod. Nastup glazbenice Bebi Dol (Dragane Šarić), na završetku izravnog prijenosa, Rambo Amadeus prekinuo je riječima...

Rambo Amadeus prekida izravan prijenos Beogradskog proleća 1992. godine. Izvor: Screenshot/YT

Rambo Amadeus je umjetničko ime glazbenika Antonija Pušića. Pušić je rođen u Kotoru, crnogorski je rock-pjevač i tekstopisac, koji živi i radi u Beogradu.

Osnovnu i srednju školu završio je u Herceg-Novom. Nakon toga pohađao je i nižu glazbenu školu, odsjek klavir.

Glazbenu karijeru započeo je 1979. godine u jazz-punk-bendu “Radioaktivni otpad”. Godine 1984. je s grupom “Egzodus” svirao u sarajevskom hotelu “Bristol” na otvaranju Olimpijskih igara.

Rambo Amadeus je poznat po kritici turbofolka (te tvorac tog termina) i nacionalizma, te satiričnim tekstovima, od koji su ponekad teško razumljivi.

Više puta je nastupao u Hrvatskoj, te surađivao s Dinom Dvornikom.

Prekid izravnog prijenosa Beogradskog proljeća 1992.

1992. godine dok je trajao rat u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini održavalo se ‘Beogradsko proleće’, gdje su razni izvođači zabavljali bezbrižni, ratom nedirnuti, srpski narod. Nastup glazbenice Bebi Dol (Dragane Šarić), na završetku izravnog prijenosa, Rambo Amadeus prekinuo je riječima:

Dobra večer, 
ja sam bio prinuđen da predivnu Bebi Dol prekinem zato što program na televiziji ide do pola deset uživo. Ja imam 2 minuta da se obratim naciji da kažem dok mi sviramo da padaju bombe na Dubrovnik i Tuzlu. Nećemo da zabavljamo biračko tijelo. Jebem vam mater!

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.