Poštovani hrvatski branitelji i ratni veterani, vojni invalidi, članovi obitelji poginulih hrvatskih vitezova, članovi i aktivisti braniteljskih i stradalničkih Udruga proizašlih iz domovinskog obrambenog rata !
S radošću Vas pozivamo na misno slavlje u Rimokatoličku župu „Bezgriješnog Srca Marijina“ na adresi Jordanovac 110. u Zagrebu, kako bi u svehrvatskom i vjerskom zajedništvu sudjelovali u molitvi i slavljenju Svete liturgije sa župljanima ove zagrebačke župe.

Sveta Misa za Domovinu počinje u srijedu, 17. siječnja 2018 godine s početkom u 18.30 sati.

Na taj se način obilježava 8.-a obljetnica redovitih Svetih Misa na ovu nakanu sa sviješću, kako nam samo dragi Bog može podariti istinsku slobodu, pravdu i mir u vlastiti dušama i šire među ljudima.
Dođimo stoga dostojanstveno na molitvu, u znak poštovanja i zahvalnosti našim poginulim i nestalim suborcima jer na taj način uvažavamo njihovu žrtvu, živimo njihove uspomene, te slavimo hrvatsku Domovinu.
Obveza nam je služiti bližnjemu, bratu čovjeku u nevolji i našem narodu. Služenje drugima je često teško, ali je to pozitivno djelovanje koje stvara ozračje prožeto zajedništvom i duhom evanđeoske slobode kroz pomaganje ljudima u izgradnji njihove osobnosti. U razvoju kulture koja s vjerom i duhovnošću osvjetljava vrijednosti i dobrobiti ljudskog društva u izgradnji humanijeg svijeta.

Ne upadajmo u zamku samodopadnosti i u vlastite pokušaje udaljavanja od Boga ili u apatije beznađa. Uz skrušenost u molitvi, nastojimo stoga vratiti smisao u dostojanstvo. Ta intimna potreba duhovnosti, stvara u nama ozračje dobrohotnosti, kroz odgovornost u svakodnevnom radu i vjernosti vlastitim uvjerenjima pa i idealima gdje mi možemo i trebamo djelovati u našim sredinama.

Samo na taj način postižemo preduvjete izgradnje zdravijih međuljudskih odnosa, gdje je svatko zadovoljan, bez osjećaja ugroženosti, u slobodi razlučivanja i rasuđivanja sa pozitivnim kriterijima koji su svakako proizašli iz kulturnih stečevina i pouka bogatstva mudrosti i vjere u hrvatskom narodu.

Plakat/Pozivnica

 

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!