Na fotografiji predsjednik SDP-a Davor Bernardić razgovora s partijskim kolegama, članovima mladeži SDP-a u Rijci, pod budnim okom humanista Che Guevare. Momak desno na slici tipka po najnovijem modelu iPhonea i proklinje truli kapitalizam.

Opće je poznata, i izvan granica Republike Hrvatske, činjenica da je ljevica u Hrvatskoj simbol tolerancije, humanizma i svekolikog napretka. O ljevici kao nositelju demokracije i ljudskih prava nije potrebno ni govoriti, ona je sinonim demokracije u Hrvatskoj i sankrosantni arbitar ljudskih prava.

Fotografija koju možete vidjeti ispod još je jedan u nizu dokaza demokratskog opredjeljenja i visokih standarda zaštite ljudskih prava i sloboda kod ljevice u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj postoje rigidni i paranoidni desničari, ustaše i fašisti koji ljevicu optužuju za isključivost i mržnju, no riječ je, dakako, o najobičnijim lažima. Ljevica u Hrvatskoj misaono i ideološki napaja se isključivo na bistrim izvorima demokracije i humanizma. Za to je svakako dokaz i adoracija velikog humanista Che Guevare, koji je u jednom od žustrih humanističkih govora komunistima dao sljedeći naputak: “Mržnja je naš element snage u svakom konfliktu, nenadmašiva mržnja prema neprijatelju, koja tjera našega borca u akciju mimo svih njegovih prirodnih granica, i pretvara ga u djelotvoran, selektivan i hladan stroj za ubijanje”.

HKV

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!