Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević primljen je u Kuću slavnih međunarodnih polaznika Ratne škole kopnene vojske SAD-a.

Krstičević je prvi hrvatski časnik koji je završio Ratnu školu kopnene vojske SAD-a – najvišu obrazovnu institucije Kopnene vojske, najveće grane Oružanih snaga SAD-a, osnovanu 1904. godine – koji će biti primljen u njezinu Kuću slavnih međunarodnih polaznika (International Fellows Hall of Fame U.S. Army War College).

US Army War College ministar Krstičević završio je 1998. godine i prvi je časnik Oružanih snaga RH koji je završio takvu vrstu školovanja na ovoj prestižnoj američkoj obrazovnoj instituciji koja priprema časnike i civilne dužnosnike za stratešku razinu dužnosti i vođenja, navodi MORH. Do sada je tu ratnu školu uspješno završilo 11 hrvatskih časnika, a trenutačno se na školovanju u Carlisle Barracks nalazi jedan časnik Oružanih snaga RH.

Niste pročitali?

Donosimo autentične dokumente takozvane SAO Krajine. Radi se o spiskovima obitelji u pobuni i okupaciji poginulih srpskih Quislinga.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!