Idete li često na izlete u prirodu, kampiranje, jedrenje, ili na bilo kakva druga putovanja na mjesta gdje pristup električnoj energiji nije na svakom koraku, ovaj gadget mogao bi vam biti od koristi. Još 2016. godine uspješno financiran na crowdfunding platformama Indiegogo Kickstarter sa ukupno 326.000 dolara, odnedavno se mali prijenosni generator Estream nalazi i u slobodnoj prodaji.

Estream je “džepna hidroelektrana”, tj. generator koji putem elisa pretvara kinetičku energiju bilo koje pokretne vode poput rijeke ili potoka u električnu energiju. Ugrađena baterija od 6.400 mAh dostatna je da pohrani dovoljno energije za punjenje uređaja poput mobitela putem USB priključka čak 3 puta. Da bi se baterija napunila, potrebno je elisu držati u potoku oko 4 i pol sata.

Nakon što su svi podržavatelji iz crowdfunding kampanja dobili svoje primjerke, Estream je krenuo i u slobodnu prodaju. Svi zainteresirani mogu ga naručiti i u Hrvatsku po cijeni od 250 dolara. Zanimljivo, na ovom webshopu moguće je za ovaj uređaj platiti i – bitcoinom.

BUG

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!