Ilustracija fah

‘Srpski rukometaši izolirani na periferiji Splita, nemamo trening prije meča, a tek ako pobijedimo… Da li je ovo provokacija Hrvata ili strah od napada na Orlove?’piše srpski Telegraf.
Sve je spremno za početak hrvatskog rukometnog Eura. Najveće reprezentativno kontinentalno natjecanje, po mnogima najzanimljivijeg i najjačeg EP-a ikad. Turnir otvaraju reprezentacije Hrvatske i Srbije.

Srpski mediji  dosta pozornosti posvećuju ovom dvoboju. Pa tako srpski Telegraf piše:

“Srpski rukometaši izolirani na periferiji Splita, nemamo trening prije meča, a tek ako pobijedimo… Da li je ovo provokacija Hrvata ili strah od napada na Orlove?’
Novinar Telegrafa, nadalje, u tekstu ističe:
“Naš tim jedini je u hotelu izvan centra grada, za razliku od ostalih reprezentacija. Strahuje se od napada na naše rukometaše ukoliko izvuku povoljan rezultat na otvaranju prvenstva protiv domaćina Hrvatske. Da su birali, organizatori Europskog prvenstva u rukometu ne bi mogli izaberati vatreniju utakmicu za otvaranje turnira. Split će gorjeti od 20.30 kada se u Spaladium Areni budu sastali Hrvatska i Srbija. Naš tim očekuje paklena atmosfera i 12.000 fanatičnih hrvatskih navijača i nema sumnje, sigurno jako neprijateljska atmosfera”, piše Telegraf. I nastavlja…
“Iako se rukometaši i jedne i druge reprezentacije trude da sve zadrže u domenima sporta i da smire tenzije, kao što je hrvatski rukometaš koji je izjavio da bi i tijelom štitio srpske igrače, tenzija će nesumnjivo biti, a sve će biti jasno već tijekom intoniranja himne Srbije prije početka meča (ukoliko se ona uopće i bude čula). Organizatori prvenstva počeli su s nekom vrstom predigre uoči meča, a da li je u pitanju provokacija, ili samo sigurnosni razlog, ostaje nagađati.

Naime, naš tim je stigao u Split, ali za razliku od svih ostalih ekipa, jedini nije smiješten u hotelu Park, koji je u centru grada i blizu je dvorane. Sa druge strane, naš tim je smješten u hotelu Lav Meridien, koji je u udaljen oko 12 kilometara od centra grada i dvorane u kojoj se igra meč.

Šuška se da je naš tim izoliran od ostalih reprezentacija, jer među organizatorima postoji strah da bi mogle biti tenzije između rukometaša Hrvatske i Srbije, naročito ukoliko poslije uvodnog meča stvari ne prođu onako kako domaćini žele. Ipak, ostavlja se i opcija da je to urađeno iz sigurnosnih razloga, kako bi naši rukometaši imali mir i manje kontakta sa navijačima u Splitu”.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!