Proslavit će vjerojatno 63. rođendan u New Yorku na novoj funkciji, na koju ga je imenovala Vlada RH
On je Boris Blažeković, HNS-ovac koji je prije nekoliko dana potvrđen na saborskom Odboru za vanjske poslove kao generalni konzul Hrvatske u New Yorku.
Informacija da je Blažeković novi konzul u New Yorku i prije spornih objava izazvala je reakcije. Kritičari su istaknuli kako mu nedostaje formalno obrazovanje i iskustvo, budući da je završio Školu za cestovni promet te Londonsku školu za odnose s javnošću u Zagrebu.

Bavio se manekenstvom, imao je agenciju za modele i restoran. Bio je saborski zastupnik, voditelj HNS-ove političke akademije i član Predsjedništva, zamjenik voditelja kampanje Vesne Pusić na predsjedničkim izborima, glasnogovornik HNS-a i voditelj saborskog izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini NATO-a. Javnost ga pamti kao jednog od najrastrošnijih zastupnika – 2013. je potrošio više od 82.000 kn, a 2015. više od 191.000 kn, najviše na hotel, avion i dnevnice.
Tako je njegovo imenovanje za generalnog konzula, nakon Vrdoljakovog povratka u stranku, još jedan dokaz da je u hrvatskoj politici najvažnije imati što krhkija moralna načela i što elastičnija leđa. Baš kako bi rekao Sinatra:”Your vagabond shoes, are longing to stray…” – Agencije

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!