Šibenik, 26.3.2016 - Šibenska policija u nedjelju ujutro u 11,16 sati zaprimila je dojavu da je u obiteljskoj kuæi u Èistoj Velikoj pronaðen mrtav muškarac te da u blizini mjesta dogaðaja ima krvi, rekla je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor. Oèevid u Èistoj Velikoj je u tijeku, a sve okolnosti tog dogaðaja utvrdit æe se kad policija završi istragu, dodala je glasnogovornica Kosor. foto HINA/ ua

Ivan Mate Blažević (23) ubijen je u Stobreču u noći s četvrtka na petak. Uboden je nožem u prsište prilikom tučnjave u kojoj je sudjelovala grupa mladića pred kafićem u blizini stobrečkih teniskih terena.

 Ivan Mate Blažević poznat je i policiji i javnosti. Osuđen je za napad na suca Brunu Marića kada ga je u listopadu prošle godine, u restoranu Epetium u Stobreču, za vrijeme ručka skupina maskiranih muškaraca istukla šipkama.

Policija navodno zna identitet ubojice, neslužbeno se govori kako je riječ o 24-godišnjaku iz Podstrane, ali u petak do 17 sati još ga nisu bili uhvatili. Kriminalističko istraživanje, koje bi trebalo osvijetliti događaj, još uvijek traje te je službene informacije nemoguće dobiti. Neslužbeno, u Stobreču, gdje je sinoćnje ubojstvo glavna tema razgovora, ljudi govore kako je Blažević bio na fešti u povodu Svetog Lovre i koncertu Mate Bulića. Gotovo cijelu večer proveo je blizu šanka uz more, a kada je fešta završila, zastao je u kafiću do teniskih terena na izlazu iz mjesta.

Što se unutra događalo, znat će se nakon što policija rasvijetli događaj i informira javnost jer su se sudionici razbježali, a po pričama susjeda i očevidaca, došlo je do opće tučnjave. Oko četiri sata ujutro, ispričali su stanovnici najbližih kuća, probudili su ih vika, psovke, dernjava, trčanje i razbijanje. Još se nisu niti snašli niti pozvali policiju, a u 4.15 sati došlo vozilo Hitne pomoći i odvezlo ozlijeđenog Blaževića. Međutim, izbodenom mladiću nije bilo spasa. Umro je u splitskoj bolnici.

Nije odao sudionike
Bio je istaknuti član Torcide. “Biti velik za života je teško, biti velik s 23 godine je nemoguće, a ti si bio jedan od tih, najvećih. Ti ostaješ i dalje među nama i nikad ne okrećeš leđa. Za vječnost…”, napisali su na službenoj Facebook stranici Torcide.
Najavili su i kako na utakmici Hajduk – Slaven Belupo neće biti navijanja sa sjevera. “Torcida će u 23. minuti u tišini, dostojanstveno napustiti tribinu. Počivaj u miru, brate” poručili su torcidaši svome članu, prenosi  vecernji.hr

Zbog napada na suca Marića, Blažević je bio dva mjeseca u istražnom zatvoru, a kažnjen je s osam mjeseci zatvora koji mu je zamijenjen radom za opće dobro. Prije toga nije bio osuđivan. Osim Blaževića, kojeg je uhvatio jedan gost restorana i zadržao do dolaska policije, Marića su napala još četiri muškarca. Nikad nije odao sudionike.

Foto:Fah

Prati nas i ne propusti ekskluzive!