Ostavka Matije Posavca na sve stranačke funkcije na nacionalnoj razini mogla bi dodatno zakomplicirati situaciju i uzdrmati vladajuću većinu, a Posavec je bio sasvim jasan,

Štromar je rekao da HNS u Vladu unosi svoje vrijednosti, koje su to vrijednosti u tri riječi?

“Ideologija, uvođenje novih standarda i modernizacija države u smislu funkcioniranja državne uprave”.

Kakav će biti položaj HNS-a u Vladi?

“Svaka pozicija je jaka onoliko koliko je iskoristite, ovisi o osobama, o spremnosti na suradnju i komunikaciji, ako će biti dobre volje i spremnosti dobro će se funkcionirati bez obzira na broj ministarskih mjesta. Ako se neće uvažavati ono zbog čega smo ušli u Vladu onda će se ta odluka pokazati kao jedna od najgorih odluka”.

Ako ministrica obrazovanja Blaženka Divjak shvati da ne može provesti kurikularnu reformu i ode iz Vlade, hoće li to značiti i odlazak HNS-a?

“Moram reći da je osobno ne poznajem i dobra je odluka da je ona nestranačka osoba jer možete ‘hladne glave’ donositi odluke. Ona nije ovdje zbog položaja ministrice, već joj je funkcija ministrice sredstvo da realizira ono što želi i ako to neće moći sasvim je logično da će otići. Ako će otići sasvim sigurno ni HNS nije realizirao ono zbog čega je došao i otići će”, izjavio je za N1

Ostavke članova, izlaženja iz stranke i negodovanje birača zadnjih dana HNS stavljaju u tešku poziciju, ali problemima tu nije kraj.

Posavec, ostaje međimurski župan. Razmišljao je i o tome da u potpunosti napusti HNS, “ali u trenutku kada je popularno izlaziti iz HNS-a i raditi takve odluke to bi možda bio politički kukavičluk”, kaže Posavec, a prenosi Dnevnik hr.

Foto:FaH

Prati nas i ne propusti ekskluzive!