Zagreb, 12.06.2017 - SDP-ovi zastupnici Arsen Bauk, Peða Grbin i Bojan Glavaševiæ organizirali su mini performans u centru Zagreba. Njih trojica su na pola sata bili kod Sunca u Bogoviæevoj, a graðani su ih slobodno mogli vrijeðati, jer se oni neæe uvrijediti. Na fotografiji Arsen Bauk, Peða Grbin, Bojan Glavaševiæ, Ivan Pernar, prosvjednica Vesna Balenoviæ. foto HINA/ Denis CERIÆ /dc

– To je ‘no go’. Oni se s takvim mogu šaliti u svom kružoku u nekom podrumu uz pivu, kavu ili vino, ali ne u ozbiljnoj politici. To im nećemo dopustiti, rekao je Plenković.

Na svojoj Facebook stranici, Peđa Grbin usporedio je Plenkovića s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

– Vjerojatno ponesen Putinovim hapšenjem oporbe i naš se premijer odlučio određivati što oporba smije, a što ne smije činiti i govoriti. Ali, Hrvatska još uvijek nije Rusija i u Hrvatskoj mi predsjednik Vlade još uvijek neće određivati što smijem, a što ne smijem raditi. Dragi Andrej, da se malo poslužim tvojom retorikom, to je u Europskoj uniji ‘no go’, napisao je Grbin.

– Ako će tvoji ministri i prihvatiti da ih postrojavaš, da im jasno daš do znanja da će raditi samo po tvome ili neće uopće i u samo dva dana promijeniš uvjete pod kojima su ušli u Tvoju Vladu, mi iz oporbe nećemo, kazao je.

Na Twitteru se oglasio i Arsen Bauk, koji je napisao: ‘Sutra se vidimo na Markovom trgu. Baš me zanima kako će nam ‘ne dopustit”.

Osim Bauka, više objava na Twitteru imao je i Bojan Glavašević, koji se osvrnuo na cijeli intervju.

– Je li netko Plenkoviću objasnio što je demokracija? Kako točno planira “ne dopustiti” zastupnicima da rade? Hoće nas hapsiti? – napisao je Glavašević u prvoj objavi.

– Većina muškaraca o Janičinim rezultatima može samo sanjati,ali Plenković misli da su ugrožene jer nisu bile u pratnji muškaraca? Seksizam, rekao je Glavašević na Plenkovićev komentar kako je Kostelić bila ‘bez muškaraca’, pa se osvrnuo i na reformu obrazovanja.

– Tko god je mislio da za kurikularnu reformu ima nade jer je ministrica super, poslušajte što kaže premijer. Ništa od toga, napisao je Glavašević, i potom se bacio na podulje komentiranje kroz nekolicinu objava na Twitteru.

Nekoliko zastupnika SDP-a reagiralo je nakon što je premijer Andrej Plenković  u intervjuu za Dnevnik RTL-a izjavio kako ‘sramotni skeč troje saborskih zastupnika SDP-a’ ne može proći u ozbiljnoj politici.

 

 

Foto:  FaH

 

Prati nas i ne propusti ekskluzive!