Ženska korejska reprezentacija u hokeju na ledu, sastavljena od hokejašica Južne i Sjeverne Koreje danas je ispisala olimpijsku povijest pošto je prvi put nastupila na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu.

Utakmica Koreje i Švicarske odigrana je pred rasprodanom dvoranom, a tim Koreje je imao veliku podršku navijača, među kojima i obučenih u crveno čirlidersica iz Sjeverne Koreje. Bila je to povijesna utakmica u kojoj je Švicarska pobijedila s uvjerljivih 8:0.

Meču je prisustvovala i Kim Yo Jong, sestra sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una. Ona je gledala utakmicu s predsjednikom Južne Koreje Moon Jae-inom.

Formiranje zajedničkog hokejaškog tima je jedan od ključnih sporazuma Južne i Sjeverne Koreje poslije nekoliko rundi pregovora o suradnji tijekom Zimskih olimpijskih igara, koje traju do 25. veljače.

Sportaši Južne i Sjeverne Koreje su nastupili na jučerašnjoj ceremoniji otvaranja Igara pod jedinstvenom zastavom koja prikazuje nepodijeljeni poluotok.

Agencije

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!