Iranska djeca viču: “Smrt Khameneiju”. Neviđeno. Prosvjedi i nezadovoljstvo su sveobuhvatni

Može biti – i tako i vjerujem, sve ukazuje na to – da su prosvjedi potpireni trokutom USA – Izrael – Saudijska Arabija. Ovaj trokut je izgubio veliku bitku, za sada, u Siriji i tu je jedan od glavnih “krivaca” bio Iran. Činjenica je da je Iran, zajedno sa Sirijom (Asadom) i Rusijom potukao ISIL do nogu. Činjenica je i da ISIL nije mogao niti postojati bez odobrenja i podrške spomenutog trokuta. Zbog toga za očekivati je bilo da će sav bijes onih koji smatraju da je cijeli svijet njihov rubac eksplodirati nad Iranom.

[Bivši član Iranske republikanske garde javno spaljuje svoju iskaznicu]

Globalisti dakle potiču ove nemire i prosvjede, koji možda dovedu do oružanih sukoba unutar države. Međutim, ono na što računaju ovi moćnici jest veliko nezadovoljstvo iranaca prema iranskoj Islamskoj Revoluciji. Oni hoće svoj cilj, ali koriste se postojećim nezadovoljstvom kao gorivom.

Prije tjedan dana dogodilo se nešto nezamislivo: jedan iranac je spalio Kuran naočigled cijelog svijeta:

Navodi razlog: to je knjiga praznovjerja, glavni razlog mnogih zala u njegovoj domovini.

Doista, ovo nismo mogli vjerovati da će biti moguće, barem u tako brzom vremenu. I to usred Irana! Ovaj povijesni događaj ima nekoliko čitanja:

1. Kao prvo, bez daljneg, ovaj čovjek se izlaže velikoj pogibli. Činjenica je da riskira svoj vlastiti život.

2. Ovaj prosvjed nije pojedinačan. Da se netko tako osmjeli da objavi ovaj video na društvenim vezama, ne prikrivajući svoje lice, dokaz je da su sigurnosne snage u Iranu zaposlene preko svake mjere i nisu u stanju reagirati momentalno na ovako značajne geste. Cijela zemlja mora biti u velikom vrijenju.

3. Ovo se događa u staroj Perziji, među šitima. To potvrđuje dvije stvari: perzijska laička kultura je još vrlo prisutna u Iranskom društvu i nije mogla biti iskorijenjena. Homeini je žene stavio pod velove i ogrtače, ali im nije uspio potpuno isprati mozak. Jednako i muškarcima. Postoji velika sekularna oporba u Iranu. Nadalje, incident se odvija među šitima, što znači i još jednom potvrđuje da njihov Islam nije bio tako zatoran kao sunitski.

4. Gdje je paljenje Kurana u sunitskim državama? Kuran se ne pali u Maroku (službeno 100% islamski, osim vrlo malog broja židova; oni koji se obrate na kršćanstvo zvanično i dalje su tretirani kao muslimani, ne mogu dati ni kršćnasko ime svom djetetu), Alžiru, Tunisu, Libiji, Egiptu, pa ni Turskoj i još toliko drugih. O Arabiji da i ne govorimo. Ipak, ne govori se o “gaženju ljudskih prava u tim zemljama”, dok se Iranu nameću nove sankcije.

5. Anti iranska propaganda ima jedan cilj: koristeći logično nezadovoljstvo spram islamskom režimu, želi napraviti strukturne nerede u toj državi, možda čak i građanski rat. Molim Boga da ova đavolska propaganda ne uspije u svom cilju.

Ali i molim Boga Jednoga i Trojstvenoga da ako iranci odbace Islam u velikom broju, ne prihvate “Ateističku Republiku”, već Isusa Krista kao jedino ime u kojem imamo spasenje – kaže autor bloga O dosta toga još i dublje.

 

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!