SAD deportirao bivšeg oficira vojske Republike Srpske

Asentić je, također, tijekom srpnja 1995. godine, kao visoki oficir, bio zadužen za blokiranje jednog od izlaza iz Srebrenice, kada su srpske snage ubile više od 8.000 muškaraca i dječaka

Izvor: ICE

Bivši oficir Vojske Republike Srpske Jovo Asentić (65) deportiran je iz Sjedinjenih Američkih Država u Bosnu i Hercegovinu zbog laganja američkim imigracijskim vlastima o svojoj ulozi tokom rata u Bosni i Hercegovini, priopćila je Služba za imigracije i strance.

Odluka o deportaciji donesena je krajem siječnja 2016. godine.

Američke vlasti su 2006. godine otkrile da je Asentić u nekoliko navrata lagao o svojoj ulozi u ratu u Bosni i Hercegovini.

Pripadnik Zvorničke brigade
Nakon što su mu predočeni dokazi priznao je da je bio pripadnik Zvorničke brigade Vojske Republike Srpske između 1992. i 1996. godine.

Asentić je, također, tijekom srpnja 1995. godine, kao visoki oficir, bio zadužen za blokiranje jednog od izlaza iz Srebrenice, kada su srpske snage ubile više od 8.000 muškaraca i dječaka, prenosi klix.ba.

Sudac za imigraciju osudio je Asentićeve lažne izjave kao “iznimno ozbiljne”, s obzirom na to da je lagao iz straha od zabrane dolaska u Sjedinjene Američke Države, ali i zbog toga što je laž bila u kontekstu njegove vojne službe za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.