Posljedice rezolucije: Izrael napušta UNESCO

"Preko vikenda naložio sam ministarstvu da Izrael povuče iz UNESCO-a", rekao je Netanyahu na početku tjedne sjednice vlade.

Izvor: npr.org

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu izjavio je u nedjelju da će se njegova zemlja izaći iz UN-ove agencije za kulturu (UNESCO).

Netanyahu je već u listopadu najavio da će se Izrael povući iz UNESCO-a nakon odluke američkog predsjednika Donalda Trumpa o izlasku SAD-a iz agencije zbog “protuizraelske pristranosti”.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova rekao je u subotu da će pismo o povlačenju poslati prije početka Nove Godine.

“Preko vikenda naložio sam ministarstvu da Izrael povuče iz UNESCO-a”, rekao je Netanyahu na početku tjedne sjednice vlade.

“Mislim da je to nužno u svjetlu pristranog, jednostranog i apsurdnog pristupa te organizacije prema nama, kao i u svjetlu snažnog stava SAD-a u UN-u koji mi pozdravljamo”, istaknuo je.

Washington je početkom srpnja, a Izrael sredinom listopada najavio namjeru da preispita svoj odnos prema UNESCO-u nakon odluke tog tijela glavne svjetske organizacije da stari judejski grad Hebron, na Zapadnoj obali, proglasi palestinskim blagom na popisu svjetske baštine.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.