Hrvatski sabor u srijdu nastavlja sjednicu dopunom dnevnog reda i potom raspravom o prijedlogu dopune Zakona o prikupljanju podataka po osiguranicima o doprinosima za obvezna mirovinska osiguranja

Dopuna Zakona o prikupljanju podataka po osiguranicima o doprinosima za obvezna mirovinska osiguranja trebala bi povećati povezanosti podataka po osiguranicima s pripadnim podacima o uplati obveznog doprinosa za mirovinska osiguranja i tako ubrzati prosljeđivanje sredstava na osobne račune u izabrane obvezne mirovinske fondove.

Zastupnici će raspraviti i prestanak rada Umirovljeničkog fonda za čijim postojanjem je prestala potreba budući da je u prosincu 2013. godine isplatio posljednju ratu obeštećenja članovima Registra obiteljskih i najviših mirovina i time izvršio svoju zakonsku obvezu.

Danas je na dnevnom redu i potvrđivanje dva ugovora o uzajamnoj zaštiti klasificiranih podataka, s Bosnom i Hercegovinom i s Litvom, kao i potvrđivanje ugovora Hrvatske i BiH o europskom partnerstvu.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!