Ruski predsjednik Vladimir Putin kazao je da je jučerašnji napad na trgovački centar u St. Peterburgu bio teroristički napad.

Kremlj je ranije ovoga mjeseca objavio kako je spriječen napad na katedralu Kazanski u St. Peterburgu.Putin je kazao i kako je izdao zapovijed da snage sigurnosti, čije živote ugrožavaju teroristi, pucaju da ubiju ako bude potrebno.

U jučerašnjem napadu ozlijeđeno je 13 osoba. Vjeruje se da ju je izazvala naprava kućne izrade koja je sadržavala šrapnele i imala je snagu oko 200 grama TNT.Ruske vlasti na nogama su nakon samoubilačkog napada u podzemnoj željeznici u St Peterburgu u travnju kada je ubijeno više od deset osoba.

Podsjetimo, u skladištu poznate trgovine “Перекрёсток” u trgovačkom centru na Kalininskom trgu u St. Peterburgu dogodila se eksplozija, navode ruski mediji.”Eksplozija nepoznate naprave dogodila se u zabavnom kompleksu, u prizemlju u blizini trgovine”, rekao je neimenovani izvor.

Agencija Tass objavila je da su na mjestu događaja pripadnici glavnog odjela Ministarstva za izvanredne situacije za St. Peterburg te da su posjetitelji hitno evakuirani iz navedenog centra. Navodi se da su četiri osobe hospitalizirane te da liječnici pregledavaju još šest.

Uzrok eksplozije u trgovini u St. Peterburgu, prema preliminarnim podacima, je improvizirani eksplozivni uređaj. Eksplozivna naprava snage 200 grama trotila bila je sakrivena u ormariću na ulazu, navode istražitelji. Na mjesto događaja upućeno je 50 djelatnika Ministarstva mjera za hitne slučajeve i policije.

Agencije

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!