Iz dobro obavještenih izvora saznajemo da ipak ide “Regata” u Piranskom zaljevu. Pero Tromblon je ,kako kaže odustao zbog prijetnji ali ideja se svidjela ekipi iz Foruma mladih SDP-a a inicirao ju je Trojan Glavašević.
“Regata snošljivosti i tolerancije ” će zapravo biti vožnja školskim brodom Galeb bivše JNA. Pošto motori na Galebu nisu ispravni vući će ga remorker “Udranik” iz Tivta (C.Gora) koji je već krenuo u hrvatske teritorijalne vode.
Nije poznato kako neispravni brod može dobiti dozvolu za plovidbu . Valjda će nešto smislit iskusna ekipa.
Predviđena ruta plovidbe je slijedeća:
Kreće se sa otoka Visa , iz uvale u koju je pobjegao drug Tito kada je ostavio svoju vojsku na nemilost zločestim Nijemcima u Drvaru. Prva postaja je otok Daksa kod Dubrovnika gdje planirano kratko odmaranje i okrijepa. Nakon toga se zaustavljaju kod širom svijeta poznatog odmorišta za političke disidente , Golog otoka.
Tamo će se evocirati uspomene na bivše predsjednike RH.
Na brodu “Snošljivosti i tolerancije” navigavat će viđenija ekipa , mahom političara, povjesničara i novinara.
Predviđeno je da na krmi broda sjedi Gligor Mandić , puši lulu nadjevenu kubanskim duhanom sušenim na guzovima Fidela Castra i piše kolumnu o klerikalizaciji društva u Hrvatskoj.

Napisano će simultano prevodit na Esperanto drugarica Ingrid da svi na palubi razumiju.

Kod najvećeg dimnjaka sat historije imat će kapetan Dragan Markuvina, inače visoki uzvanik iz rodne mu Bosne.
Na promatračnici će stajati Ostojko Ranković koji će u znak solidarnosti sa arapskim imigrantima nositi burku u duginim bojama. Uz okretanje kobasica na roštilju Rvoja Klasnić će mladim forumašima tumačiti pojavu ustašizacije u Hrvatskoj.

Za koktele je zadužen Rade Cukerberdžija koji će mućkati šljivovicu iz ćaćinog rodnog kraja.
Bivši predsjednik mjesne zajednice Sreten Mesić će potpisivati čekove svojim obožavateljima.
Akreditacije još nisu potvrdili Boro Drežulović i Heni Ercegović jer su navodno otišli na pretrage , iznenada uplašeni smrću.
Poznatom kolumnisti Anti Tromiću uskraćeno je gostoprimstvo jer se navodno još nije prozračio od napada govnom . Za balans broda bit će zadužena Elizabet Trojan iskusna voditeljka broda.
Svečano mjesto na provi broda, na najdužoj i najvitkijoj omoriki ,ukradenoj u državnoj šumi ,poput morske sirene izležavat će Selena Lovrić .
Na odredištu , u Piranskom zaljevu dočekat će ih domaćini iz Slovenije, Gay uduženje “Triglavić” sa kojima će se recitirati revolucionarne pjesme.

Sve je to satira , njihov Milosmrade. 😉

Preuzmite aplikaciju Priznajem.Hr za vaše pametne telefone. Sigurna , brza ,pouzdana, najbolje ocijenjena. Priznajem.Hr uvijek uz vas.

 

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!