Posebne čokoladne jelovnike i usluge ponudit će od 1. do 3. prosinca brojni opatijski restorani, konobe, hoteli i kavane te wellness centri. Središnji događaj, sajam “Čokoladna čarolija”, na kojemu će se moći kušati i kupiti razni slatki čokoladni proizvodi, čokoladni likeri, med s čokoladom i kozmetika na osnovi čokolade, održavat će se sva tri festivalska dana  u Kristalnoj dvorani hotela “Kvarner.”

Kako su najavili iz Turističke zajednice Grada Opatije, ove godine će se festival predstaviti u dosad najvećem izdanju, s daškom egzotike i programom za sve generacije. Očekuje se tridesetak sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine, koji će predstaviti razne delicije, među kojima nagrađivane čokolade, egzotične recepture i ručno rađene slastice iz Meksika.

Posjetitelji će moći kušati razne čokoladne delicije, a u sklopu festivala bit će održani gastronomski, glazbeni, edukativni i zabavni programi. Glazbeni programi održavat će se na terasama opatijskih hotela te ispred Umjetničkog paviljona “Juraj Šporer.” Za najmlađe će biti priređene predstave “Orašar”, “In the Wonderland” i “Palačinka mog života” te radionice izrade medenjaka i drugih slastica. Odrasle čokoljubce očekuju u radionicama izrade pralina, temperiranja čokolade te  na radionici „Umjetnost u čokoladi“ u Kristalnoj dvorani Hotela “Kvarner.”

“Čoko-arhitektonski” pothvat – čokoladna torta “Lungomare”

Najavljen je i “čoko-arhitektonski” pothvat u sklopu projekta “Croatian Choco Concept”, odnosno izrada čokoladne torte “Lungomare” po dizajnu Marine Prijatelj. Poznate opatijske znamenitosti će od čokoladnih blokova izraditi kiparica Georgette Yvette Ponté. Slatka opatijska skulptura izrađivat će se prva dva dana festivala, a svi će ju moći kušati u nedjelju.

U “Choco Landu” hotela “Continental” izrađivat će se skulpture Orašara, a moći će se isprobati i neobična “antistres terapija” – razbijanje i degustiranje velike čokolade. U suvenirnici “Manufaktura” moći će se razgledati neobična čokoladna gramofonska ploćča.

Opatijska tržnica tijekom Festivala čokolade postat će  “Slatki mrkat”, s ponudom slastica i suvenira te s izložbom “Slatki recepti našeg kraja”, a “Čokoladna ledena čarolija” na Ljetnoj pozornici ponudit će klizanje na ledu uz morsku obalu.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!