FaH

Nakon što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kako bi se opravdala pred međunarodnom javnosti i pred samim srpskim predsjednikom, ogradila se od udovica i branitelja koji su prosvjedovali protiv dolaska Vučića.

HDZ-OV saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e Josip Đakić te Miro Bulj zastupnik mosta, jučer su bili na prosvjedu protiv Vučića, baš kao i umirovljeni general Željko Sačić. Obojica su zgrožena Kolindinim izjavama o tome da su prosvjednici – politički marginalci.

Ta izjava je toliko iznenadila i uvrijedila udovice i branitelje da je čak i sama predsjednica očito priznala da je pogriješila.

Upravo je zbog toga večeras rekla kako je netočno da je tijekom posjeta srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića ikoga zvala političkim marginalcima te je najavila da će kroz nekoliko mjeseci otići u uzvratni posjet Srbiji.

Dodala je da su prosvjedi normalna stvar u demokraciji te da su pojedinci s rubova političkog spektra oni koji se nauštrb naroda trude zaustaviti pomak između dviju država.

– O braniteljima i udovicama imam najbolje moguće mišljenje – poručila je, dodajući da im je na sastanku prije Vučićevog posjeta obećala da će i nakon posjeta razgovarati i da će im iskreno reći koji su rezultati tog posjeta.

– Pojedinci koji žele osujetiti napredak u međudržavnim odnosima ne mogu biti oni koji definiraju državnu politiku. Ja želim biti državnik koji će i Hrvatskoj i Srbiji omogućiti da budu normalni susjedi – poručila je predsjednica.

>>> KOLINDA RAZLJUTILA HRVATSKOG GENERALA: Zaprijetio ”nećete još dugo vladati!”

Ne propustite

Rast industrijske proizvodnje u RH među najvećima u EU Hrvatska je, uz Latviju i Nizozemsku, u veljači zabilježila najveći rast industrijske proizvodnje na...
OBERSNEL BIJESAN: U Rijeci maturanti pisali grafite s ustaškim simbolima Riječki su maturanti u utorak u središtu grada tradicionalno bučno i uz polijevanje vodom i posipanj...
KOLUMNA RUŠENJEM ISTANBULSKE KONVENCIJE DO RUŠENJA PLENKOVIĆA “Kršćanski je život trajna borba. Traže se snaga i hrabrost da bi se odupiralo đavlovim kušnjama i d...
GOVOR MRŽNJE I PRIJETNJA NA FACEBOOKU: Meta general Glasnović i njegova pokojna majka “Glasnović da je dobio i milijun glasova, nek si j..e mater primitivnu, zajedno s  glupanima koji su...

Prati nas i ne propusti ekskluzive!