Austrija je poslala snažnu političku poruku EU imenujući anti-europskog kandidata za ministra vanjskih poslova

Svjetski najmlađi lider Sebastian Kurz, imenovao je prvog u povijesti austrijskog antiglobalističkog ministra vanjskih poslova koji će započeti proces napuštanja Europske unije.

Nobert Hofer, koji je u više navrata napao EU zbog imigracije, gospodarske i sigurnosne politike, će biti presudan u uklanjanju Austrije iz stiska Europskog parlamenta. On će postati najvažniji predstavnik Slobodarske stranke (FPO) koja najviše kritzira EU i preuzet će EU agendu i agendu svjetskih poslova za Austriju.

Sebastian Kurz, čelnik Austrijske narodne stranke (OVP), vodi razgovore sa koalicijskom strankom FPO za formiranje nove vlade do Božića.

Gdin. Hofer se smatra žestokim kritičarem ideje o superdržavi, te je oprezan u svezi Eurokrata.

Koalicijska stranka FPO konačno je započela sa zahtjevima da premijer Kurz imenuje ministra financija i ministar vanjskih poslova ove krajnje desne stranke, ili će FPO prisiliti koaliciju na raspad.

Populist gospodin Hofer je elokventni političar pred kamerama, te se ne ustručava podijeliti neke oštre aspekte njegove stranke FPO.

On je prethodno rekao da je nošenje oružja „prirodna posljedica” imigracije.

Imenovanje Hofera je jasan šamar predsjedniku Europske komisije i članu Bilderberg grupe Jean-Claude Junckeru, koji je izrazio želje da izolira i sankcionira bilo koju populističku vladu krajnje desnice koja dođe na vlast kao posljedica narodnog bijesa protiv imigracije.

Juncker je bio jasan da bi možda gospodinu Hoferu bilo zabranjeno donošenja odluka u EU da je postao premijer Austrije u 2016.

Gospodin Juncker je tada naglasio: „Nema rasprave ili dijaloga sa krajnjom desnicom”.

G. Hofer bi mogao iskoristiti svoj položaj ministra vanjskih poslova da utječe na druge države EU-a kako bi se suprotstavile planovima gospodina Junckera o nametanju jedinstvenog poreznog sustava, jednog predsjednika financija i jedinstvene vojske EU.

G. Kurz treba formirati svoju novu vladu do Božića i tada će postati najmlađi šef države u Europi.

On je imao temelj svoje kampanje u kombinaciji tvrdog stava prema imigraciji sličnog kakvog ima stranka FPO sa tradicionalnim konzervativnim principima kao što su veća pomoć socijalno ugrožanima i smanjenje poreza.

NoviSvjetskiPoredak.com

KOmentari

Prati nas i ne propusti ekskluzive!