Utorak, 11 kolovoza, 2020

Kad smo kod uhićenja zbog teških uvreda, sugeriramo još par slučajeva

Postoje i videozapisi pa policiji ne bi trebao biti problem

Jučer je, dakle, na trajektu koji je plovio iz Splita prema Supetru, skupina navijača izvrijeđala Janicu Kostelić, aktualnu državnu tajnicu za sport u Vladi RH.

Kako je kasnije objasnila, incident je prijavila, a mediji su danas izvještavali da je, citiramo, “policija cijelu noć uhićivala izgrednike u trajektnoj luci”. Nešto kasnije stiglo je i službeno priopćenje, u kojem nadležni iz MUP-a objašnjavaju da je “dovršeno kriminalističko istraživanje nad 12 osoba, od kojih su dvije maloljetne”. Kako su naveli dalje, protiv navedenih osoba podneseni su Optužni prijedlozi, zbog prekršaja iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a tijekom dana će biti dovedeni na Prekršajni sud piše telegram.hr

S obzirom na to da danas svi pričaju o uhićenjima u kontekstu vrijeđanja na javnim mjestima, izvukli smo devet primjera.

1. Zdravko Mamić na konferenciji za medije 2010. godine vrijeđa novinara Igora Flaka, nazivajući ga, između ostalog, spodobom. Ovdje Mamić izgovara poznatu rečenicu “Je** ti Joca Amsterdam mater”.

2. Zdravko Mamić uživo na televiziji prekida tadašnjeg ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića i naziva ga lažovom. Nešto kasnije govori Željku Jovanoviću i Ivi Josipoviću da “operu prljava komunistička usta”.

3. Zdravko Mamić govori Aleksandru Stankoviću da je monstrum

 

4. Zdravko Mamić dosta otvoreno spominje mamu Ivice Blažićka

5. Zdravko Mamić, u ispadu iz kojeg je proizašlo nekoliko novih kolokvijalizama, vrijeđa novinara Boruta Šipsa

6. Pokušavajući prikazati neutemeljenost tvrdnji urednika Nacionala Berislava Jelinića temeljenih na indicijama, Zdravko Mamić kaže da je čuo da se novinari Nacionala ispod stola međusobno zadovoljavaju (kasnije Jelinića naziva vucibatinom)

7. Zdravko Mamić novinarku Romanu Eibl naziva kurvetinom, zatim psuje YouTube

8. Zdravko Mamić fizički prijeti bivšem predsjedniku Hajduka Hrvoju Malešu

9. Zdravko Mamić vrijeđa novinara Davora Butkovića, kasnije mu i fizički prijeti

 

Komentari

Komentari