(VIDEO) Vučić u Vrginmostu negira spominjanje ‘velike Srbije’ u Glini, ali demantira ga video

Aleksandar Vučić je valjda navikao prodavati maglu u matičnoj zemlji dok sa 'Andrićeva zdenca' govori građanima da vjeruju njemu, a ne svojim ušima i očima. 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u posjeta Vrginmostu, selu u kojem uglavnom žive srpski povratnici, da se “neka vrsta histerije” zbog njegovog dolaska u Hrvatsku ne smiruje.

Negira govor u Glini

Kad je upitan za govor u Glini, koji je držao kao mladi radikal 1995. godine u vrijeme dok je to mjesto bilo pod kontrolom srpskih snaga, odgovorio je kako je “čuo bezbroj istih pitanja” prvog dana posjeta.

“Meni je zanimljivo da je mjera vaše podrške i poštovanja proporcionalna poniznosti koju očekujete od nekoga tko bi došao među vas. Takvu vrstu poniznosti, straha ili potrebe da se dodvoravam nikad od mene nećete vidjeti. Ne želim na uvrede i klevete odgovarati uvredama i klevetama. I danas sam slušao neistine o sebi. Nemam problem na to odgovoriti, a još manje dozvoljavam da netko može vrijeđati bilo koga iz Srbije”, rekao je Vučić.

Kaže da su ga hrvatski mediji prikazali kao ‘bahatog četnika’

“Imamo različite poglede na ono što se događalo prije 23 i 28 godina, ali to ne znači da ne trebamo razgovarati o budućnosti. Takvu vrstu hajke, kakvu sam ja doživio ovdje, nikad neki hrvatski političar neće doživjeti u Srbiji. Meni su sinoć po povratku u hotel suradnici pokazali kako su o meni govorili u vijestima, kao da sam bahati četnik”, dodao je Vučić i naveo kako su kuće njegove obitelji bile spaljene, a počinitelji su bili Hrvati.

“Nisam tražio bilo čije isprike, došao sam razgovarati o budućnosti. Ta mjera poniznosti koju očekujete od nekoga iz Srbije da može biti dovoljno dobar da uopće razgovara sa nekim iz Hrvatske je pogrešan put i neće dovesti ni do kakvih rezultata”, odgovorio je Vučić.

Novinare je optužio da samo žele “nešto što mogu iskoristiti za osobno ponižavanje predsjednika Srbije ili nekog iz Srbije”.

“Meni je teže palo što je na udaru kritika Kolinda Grabar-Kitarović, nego što su mene vrijeđali”, kazao je Vučić.

Pokušao osporiti govor o ‘velikoj Srbiji’ u Glini, al ga demantira videosnimka

Nije mu se svidjelo ponovljeno pitanje o Glini, te je novinarima poručio kako su “izmislili” da je u govoru spomenuo “veliku Srbiju”. Tvrdi da to nikad nije rekao.

“Srbi ne trebaju reagiratii na prozivke da su četnici, nego da nastave da žive kao dobri domaćini. Srbi su uvijek dobri domaćini, baš kao što je bila i predsjednica Hrvatske [Kolinda Grabar-Kitarović]”, rekao je Vučić.

Hrvatski mediji su, nakon Vučićevog demanta, objavili sporni govor iz 1995. godine u kojem je spominjao ‘veliku Srbiju’.

Možda ste propustili:

(VIDEO) VUČIĆ JE DOBRODOŠAO U HRVATSKU? Objavljena cijela snimka što je govorio kada je bio zadnji put

Među ostalim Vučić je tada spominjao kako ‘ustaška noga više nikad neće kročiti na srpski teritorij na Baniji i Kordunu’, ali veći dio govora posvetio je kritiziranju Slobodana Miloševića i njegovog odnosa prema Republici Srpskoj Krajini.

Vučić je na kraju govora okupljenoj gomili u Glini rekao:

“Nikada srpska Krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku. Ukoliko srpski radikali pobjede i poraze Slobodana Miloševića, vi znate da ćete živjeti u velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi i tu odstupanja biti neće”.


Aleksandar Vučić je valjda navikao prodavati maglu u matičnoj zemlji dok sa ‘Andrićeva zdenca’ govori građanima da vjeruju njemu, a ne svojim ušima i očima.

Aleksandre, u Hrvatskoj si, no pasaran!

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.