Nedjelja, 5 srpnja, 2020

I VI STE BLOKIRANI ZBOG OBJAVE O PRALJKU? Hrvati spremaju akciju protiv Facebooka!

U trenutku smrti generala Slobodana Praljka, društvene su mreže gotovo eksplodirale. Od mijenjanja profilnih slika u Praljkovu, emotivnih oproštaja, molitvi i upaljenih svijeća, do gnjevnih osuda, optužbi, psovki i neukusnih šala na generalov račun.
Uposlenici Facebooka koji su zaduženi za prepoznavanje i uklanjanje neprikladnog sadržaja, zasigurno su imali puno posla obzirom da tom prilikom pozivalo na linč, rat, zaredale su se uvrede najgore vrste ali i video sadržaji pokolja iz vremena Domovinskog rata.
Hrvati koje je Facebook blokirao ipak se većinom pitaju, “što je loše ako sam Slobodanu Praljku poželio mir vječni i napisao molitvu za njega?”


Ili
“Zašto je neprikladno da svoju profilnu sliku zamijenim Praljkovom, ako su svi svjetski mediji izložili njegovu fotografiju?”
Jedna od korisnica Facebook bila je blokirana 24 sata zbog posta na kojem je napisala: “Hvala ti za tvoju žrtvu, časni hrvatski ratniče. Neka ti Gospodin podari mir”.


Smatra kako post nije provokativan, ne poziva na ničiji progon niti sadrži govor mržnje.
Tvrdi kako je ovo “progon, ugrožavanje prava na izražavanje vjerskih uvjerenja i teško kršenje slobode govora” te najavljuje svojevrsnu “akciju” kojom bi se ovaj progon zaustavio.

Autor: Snježana Vučković/dnevno.hr

Komentari

Komentari