Teške optužbe radnika PIK Vrboveca: ‘Pakirali smo staro i zaraženo meso’

“Na svakoj paleti prikazana je crvena oznaka, veterinarska oznaka – termička obrada. Dođe nalog od šefa da dolazi dvije, tri tone toga zaraženog mesa i to meso se mora upotrijebiti”.

Izvor: Screenshot

Novinarka emisije Provjereno na Novoj TV donosi stravičnu priču proizašlu iz ispovijesti radnika hrvatske tvrtke PIK Vrbovec koja se bavi proizvodnjom i preradom mesnih proizvoda. Radnici PIK-a u intervjuru progovaraju o tome kako su morali prepakiravati staro meso koje je bilo pred istekom roka trajanja te mijenjati datume na ambalaži.

Uvjet za njihovu ispovijest bila je apsolutna anonimnost. Osim optužbe za prepakiravanje starog mesa, radnici su optužili PIK za korištenje zaraženog mesa u proizvodnji kobasica i salama.

“Vidimo porijeklo, iz koje države dolazi i datum i istek roka trajanja. Mislim da oni to i kupuju iz razloga jer znaju da je to meso i pred istekom roka i sumnjive kvalitete, jer ga dobiju praktički za bagatelu. Ovi iz vanjskih država, oni si lijepo isprazne svoje kontejnere i to sve za PIK bude dobro“, ispričao je jedan od radnika.

Zaraženo meso korišteno krajem 2016. početkom 2017.
Na pitanje o tome kako su znali koje je meso zaraženo, odgovorili su:
“Na svakoj paleti prikazana je crvena oznaka, veterinarska oznaka – termička obrada. Dođe nalog od šefa da dolazi dvije, tri tone toga zaraženog mesa i to meso se mora upotrijebiti”.

Novinarka je pitala kada se to sve dogodilo.
“Ako se ja dobro sjećam, krajem prošle i početkom ove godine. Dođe jedna paleta te sirovine i treba ju potrošiti i onda dođu dvije, tri normalne pa opet dođe ta zaražena”, ispričao je jedan od radnika koji napominje i da su dobili upozorenje da oprezno rukuju s takvim mesom.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.