foto HINA/ ik

Ultrasi, navijači vinkovačke Cibalije, bojkotirat će subotnje gostovanje kod Osijeka (15.00) zbog termina utakmice. Naime, 18. studenog obilježava se pad Vukovara i Škabrnje pa Vinkovčani smatraju da se na taj dan utakmice ne bi trebale igrati. Prenosimo njihovo priopćenje.

“Kako nam se primiče obljetnica jednog od najtužnijih dana u povijesti naše slobodne Hrvatske, a i u hrvatskoj povijesti, čiste duše, savjesti i srca punog ljubavi pozivamo sve svoje članove, prijatelje i simpatizere naše jedine Cibalije da ovaj vikend zapale svijeću i pomole se za sve žrtve Domovinskog rata. Nažalost, ovaj vikend, točnije na najtužniji dan našeg Vukovara, Škabrnje i hrvatskog naroda, Naša jedina Cibalia igra gostujuću utakmicu u Gradskom vrtu protiv slavonskog rivala Osijeka kojoj vinkovački Ultrasi neće organizirano biti nazočni niti navijati”, napominju navijači Cibalije i dodaju:

“Očigledno našem i Vašem nogometnom savezu nije sveto ništa osim novca , a na dan kada su mnoge majke, očevi, braća i sestre nestali i bili pogubljeni za našu slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku ne treba se održavati niti jedno nadmetanje, borba ili bilo kakvo rivalstvo među nama Hrvatima! Udruga navijača Ultras Vinkovci polaže spomen ploču svim nestalima i poginulima u Škabrnji, svi koji nisu u mogućnosti ići s nama neka budu barem u mislima tamo, a sve ostale pozivamo u Kolonu sjećanja u naš hrvatski Vukovar, paljenje svijeća i polaganje vijenca u organizaciji naše udruge.”

 

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!