Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović predstavit će novu ustrojstvenu jedinicu MUP-a RH Policijske uprave vukovarsko –srijemske, a radi se o smještajno-obučnom centru koji se nalazi na prostoru ‘Hotela Spačva’ neposredno uz autocestu Zagreb-Lipovac.

Nova jedinica je ustrojena zbog, kako je na Vladi u četvrtak obrazložio ministar, stalnog migracijskog pritiska na granici za koji vukovarsko-srijemska Policjska uprava nema dovoljno službenika pa 120 policajaca iz raznih dijelova Hrvatske svakodnevno putuje kako bi preuzeli smjenu za ispunjenje ove zadaće.

Smještajno-obučnim centrom će se podići operativna sposobnost granične policije i brzina reakcije u skladu s preporukama Europske komisije, rekao je ministar.

Osim smještaja, u njemu će se obavljati i obuka, specijalistički tečajevi te stručno osposobljavanje, ne samo hrvatske granične policije, već i drugih članica EU, u suradnji s Frontexom,a sveukupni troškovi centra bit će financirani iz fondova EU te će u njemu biti devet zaposlenika preraspodijeljenih iz drugih policijskih uprava.

Hina

Obilježavanje 440. godišnjice obrane Gvozdanskog i komemoracija za žrtve srpske pobune iz 1941. i 1991. godine

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!