Nigel Farage: ‘Europska unija je od Njemačke predvođen eksperiment europske integracije osuđen na propast!’

Farage je rekao da bi trebalo istražiti Soroševe aktivnosti u politikama zapadnih zemalja te naglasio da milijarder treba doći London i javno objasniti u koje je političke projekte uključen.

Izvor: CNN.com

Ako britanska premijerka Theresa May dopusti da pristaše članstva u Europskoj uniji razvodne ili zaustave Brexit, Britanija će se naći u najtežoj ustavnoj krizi od Drugog svjetskog rata, tvrdi zagovornik Brexita Nigel Farage.

‘Theresa pomiriteljica’

Farage, koji je kao čelnik stranke UKIP uvjerio je premijerkinog prethodnika Davida Camerona da provede referendum o izlasku Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije i potom pomogao voditi kampanju za izlazak, rekao je da je Brexit u opasnosti da ga zaustavi establišment.

On je premijerku Theresu May prozvao “Theresom pomiriteljicom” jer je popustila EU-u u gotovo svakom dijelu pregovora o Brexitu i rekao da je EU ponizila Britaniju.

“Sada pod našim bijednim čelništvom Brexit još postoji samo imenom, i to je najviše što se može dobiti”, rekao je Farage u razgovoru za agenciju Reuters.

“U najgorem slučaju će nas natjerati da ponovno krenemo u borbu za istu stvar”, rekao je Farage. “To je velika izdaja onoga za što su glasali milijuni”.

Na referendumu 2016. u Ujedinjenoj Kraljevini 51,9 posto, odnosno 17,4 milijuna građana, glasalo je za izlazak iz EU-a dok je 48,1 posto, odnosno 16,1 milijun, glasalo za ostanak.

Europska unija je od Njemačke prevođen eksperiment

Farage odbacuje zabrinutosti velikih banaka poput Goldman Sachsa da bi London zbog Brexita mogao izgubiti poslove, a za Europsku uniju kaže da je od Njemačke predvođen eksperiment europske integracije osuđen na propast.

Protivnici Brexita pokušavaju dobiti potporu u donjem domu britanskog parlamenta kako bi blokirali bilo kakav sporazum o izlasku s kojime bi se May mogla vratiti u listopadu iz Bruxellesa.

Među onima koji pozivaju na zaustavljanje ili odustajanje od Brexita su bivši premijer Tony Blair, čelnik Goldman Scahsa Lloyd Blankfein i milijarder George Soros.

Soroš je putem svojih zaklada donirao oko 400.000 funti (553.000 dolara) organizaciji “Najbolje za Britaniju” koja se zalaže za ostanak u EU-u.

Možda ste propustili:

Soroš financira kampanju za ostanak Velike Britanije u Europskoj uniji

Farage je rekao da bi trebalo istražiti Soroševe aktivnosti u politikama zapadnih zemalja te naglasio da milijarder treba doći London i javno objasniti u koje je političke projekte uključen.

“Treba provesti istragu o razmjerima Soroševih potkopavanja politika po cijelom zapadnom svijetu”, rekao je Farage. “To je najveća organizacija za političke kampanje koju je svijet ikada vidio a većina ljudi to ne vidi”.

Sorošev glasnogovornik nije želio komentirati Farageove izjave, piše Reuters.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.