Pokušali ubojstvo zastupnika Hrvatske građanske inicijative u Crnoj gori, policija tvrdi da nema kaznenog djela?

Vuksanović je prijavio da se u petak navečer za vrijeme šetnje rivom prema njemu zaletjelo vozilo i da su mu putnici nešto dobacili. Vozač i suvozač, prema navodima policije, tvrde da Vuksanovića nisu ni primijetili.

Zastupnik Hrvatske građanske inicijative u Crnoj gori - Adrijan Vuksanović. Izvor: Radio DUX

Zastupnik Hrvatske građanske inicijative (HGI) u crnogorskom parlamentu Adrijan Vuksanović izjavio je da se u petak navečer, dok je šetao rivom, na njega zaletio automobil velikom brzinom.

Vuksanović je rekao da se oko 23.15 sati nakon druženja s prijateljima uputio u šetnju rivom, a kada je prošao crkvu Svetog Roka, naišao je automobil iz suprotnog smjera.

“Vozilo je išlo polako, ali kada su me ugledali, automobil je naglo ubrzao prema meni. Prvo sam pomislio da se netko šali, da je to netko možda od mojih prijatelja, ali kada sam vidio naglo skretanje automobila, skočio sam u stranu. Uspio sam se, međutim, okrenuti i vidjeti broj tablica”, kazao je.

Po njegovim riječima, vozilo metalik sive boje imalo je tivatske registracijske oznake i u njemu su, koliko je uspio vidjeti, bile tri osobe. Oni su mu iz vozila u pokretu nešto dobacili ali, kako kaže, nije ih razumio.

Vuksanović je incident prijavio policiji.

“Očekujem da policija utvrdi je li motiv moj politički angažman ili su to napravile osobe u raspoloženju smanjene odgovornosti. Slučaj sam prijavio policiji ne samo zbog sebe, već kako bih zaštitio i druge građane, da se i njima nešto slično ne dogodi”, kazao je on.

Policija i tužiteljstvo negiraju kazneno djelo

Policija u Tivtu pronašla je vozača kojeg je zastupnik Hrvatske građanske inicijative (HGI) Adrijan Vuksanović prijavio da se automobilom zaletio prema njemu a tužiteljstvo u Kotoru u tom činu nije pronašlo elemenata kaznenog djela, objavili su službeni crnogorski izvori.

Vozač i suvozač iz Tivta, identificirani inicijalima, negirali su navode prijave, a tužilaštvo je ocijenilo da nema elemenata kaznenog djela.

“Brzom intervencijom policijskih službenika nakon desetak minuta od prijave pronađeno je predmetno vozilo kojim je upravljao S.R. iz Tivta. Sa S.R. je potom u prostorijama OB Tivat obavljen informativni razgovor povodom prijave Vuksanovića. U svojoj izjavi S.R. je negirao navode Vuksanovića. Ubrzo je identificiran i suvozač V.S. iz Tivta. V.S. je u prostorijama OB Tivat dao izjavu identičnu izjavi S.R.,” ističu iz Uprave policije.

Tužilaštvo u Kotoru objavilo je da u opisanom događaju nema elemenata kaznenog djela čije se gonjenje provodi po službenoj dužnosti.

Vuksanović je prijavio da se u petak navečer za vrijeme šetnje rivom prema njemu zaletjelo vozilo i da su mu putnici nešto dobacili. Vozač i suvozač, prema navodima policije, tvrde da Vuksanovića nisu ni primijetili.

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.