Papa Franjo nagradio kreatoricu fonda za sigurni pobačaj i protivnicu socijalnog nauka Katoličke Crkve?

Ovaj Orden od papa dobili su u povijesti: nadvojvoda Otto von Habsburg, G. K. Chesterton, Dolores i Bob Hope, Eunice Kennedy Shriver (začetnica Specijalne olimpijade) i drugi uglednici, ali nikako ne možemo shvatiti kako je došao u ruke Lilianne Ploumen.

Izvor: Lepanto Institut

Na Twitteru, dana 12. siječnja, započele su objave o tome kako je Lilianne Ploumen, bivša ministrica vanjske trgovine i razvojne suradnje u Nizozemskoj, dobila od Pape Franje papinski Orden sv. Grgura Velikog s naslovom vitez komadant.

Institut Lepanto je uspio potvrditi navode preko nizozemskih medija jer je dana 22. prosinca 2017. nizozemski radijski program prenio vijest da je Ploumen doista primila čast. U kratkom videozapisu koji promovira emisiju, Ploumen prikazuje orden te izjavljuje da ju je primila od Pape.

Prijevod:
BNR – A ovo je zanimljiva nagrada koju je Lilianne Ploumen dobila, “osvojena” je 2017. godine i zanimljivo je odakle je došla.
Ploumen – Da, to je veliko priznanje od Vatikana; od pape.
BNR – Od pape.
Ploumen – Predivno.
BNR – Da.
Ploumen – Vitez komandant reda sv. Grgura Velikog
BNR – I to unatoč tome što si za pobačaj?
Ploumen – Da, možete provjeriti.

Reći da je Lilianne Ploumen “za-pobačaj” ekstremno oblažavanje i nije ni blizu skandaloznoj stvarnosti njezina aktivizma.

U siječnju prošle godine, nakon što je američki predsjednik Donald Trump ponovno uspostavio Mexico City politiku, Ploumen je pokrenula novu nevladinu organizaciju naziva “Ona je odlučila pružiti masovne iznose sredstava organizacijama koje više neće primati sredstva od američke vlade”. Mexico City politika automatski uskraćuje američka sredstva za međunarodne organizacije koje obavljaju ili promiču pobačaj.

Pozivajući se na Mexico City politiku kao “Global Gag Rule”, Ploumen je izjavila da je nakana “Ona je odlučila…” biti nastavkom podrške postojećim programima koje vode organizacije poput UNFPA, Međunarodnog saveza planiranih roditelja i Marie Stopes International. Rekla je: “To su uspješni i djelotvorni programi: izravna podrška, distribucija kondoma, pomaganje ženama u pratnji rođenja i osiguranje sigurnog pobačaja ako nemaju drugog izbora”.

Do srpnja 2017. godine njen je program skupio više od 300 milijuna dolara.

U listopadu 2017. Ploumen je napisala članak za Financial Times, u kojem je glasno rekla: “Američka regresivna politika prema pobačaju je problem djevojkama i ženskim pravima i ostatak svijeta se mora suprotstaviti”.

Ironično, prije samo nekoliko dana, Ploumen je dobio nagradu Machiavelli “za svoju kampanju za sigurni pobačaj AbDesides”. Članak o dodjeli nagrade pokazuje da je “Nagrada Machiavelli dodijeljena osobi ili organizaciji koju ocjenjivački sud smatra izvrsnim u javnoj komunikaciji. Posebice, žiri je pohvalio brzinu kojom je postavljena “Ona je odlučila…” i postala globalna. ”

Valja napomenuti da je od 2004. do 2007. Ploumen bila ravnateljica programa i upravnog odbor za CORDAID, agencije za pomoć katoličkom savezu Holokausta koja je uhvaćena kako financira planirano roditeljstvo i dijeli kontracepciju.

Ali Ploumenina protu-katolička aktivnost nije ograničena samo na pobačaj. U rujnu 2017. Ploumen je sudjelovala u LGBTI Core Groupu Ujedinjenih naroda. Kao prvi govornik tog događaja, Ploumen je primijetila da su “LGBTI prava ljudska prava”. U svojim zapisima otvoreno je rekla: “Ne možemo biti zadovoljni. [Danas] u više od 70 zemalja homoseksualnost je još uvijek kriminalizirana … stigma protiv LGBT osoba i dalje ostaje diljem svijeta. ”

U 2014. godini, Ploumen je okončala inozemnu pomoć državi Ugandi zbog donošenja zakona o zabrani sodomije i istospolnog braka.

U veljači 2010. Ploumen je pozvala LGBT aktiviste da se ulete i prekinu misu u katedrali Sv. Ivana Krstitelja, noseći ružičaste trokute s riječima: “Isus nikoga ne isključuje.” Razlog? Ona i ostali pro-LGBT aktivisti prosvjedovali su o moralnom poučavanju Crkve glede homoseksualnosti.

Papinski Orden reda sv. Grgura Velikog utemeljen je u rujnu 1831. od pape Grgura XVI. Čast članstva u Redu pripada pojedincima za njihovu “osobnu službu Svetoj Stolici i Rimokatoličkoj Crkvi, svojim nesebičnim naporima, njihovoj podršci Svetoj Stolici i njihovim izvrsnim primjerima postavljenim u njihovim zajednicama i njihovim zemljema „.

Ovaj Orden od papa dobili su u povijesti: nadvojvoda Otto von Habsburg, G. K. Chesterton, Dolores i Bob Hope, Eunice Kennedy Shriver (začetnica Specijalne olimpijade) i drugi uglednici, ali nikako ne možemo shvatiti kako je došao u ruke Lilianne Ploumen.

Ostaje vidjeti koju je službu Lilianne Ploumen činila za Katoličku crkvu ili Svetu Stolicu, s obzirom na svoju čvrstu podršku homoseksualnosti, pobačaja i kontracepcije. S obzirom da je jedna stvar zbog koje je Lilianne Ploumen poznata u proteklih godinu dana, osnivanje fonda koji daje stotine milijuna dolara organizacijama koje počinju pobačaj i izdaju kontracepciju, teško je, ako ne i nemoguće, odvojiti njezin nedavni papinski orden od ovog teškog i skandaloznog čina.

 

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.