Zoran Gruber-Grubi svima poznat dečko s trokatnice Tigar iz Rakitija,momak srednje visine,vitkog stasa,svijetlosmeđe kratke kose,ostavlja dojam smirenog čovjeka s čvrstim stavom i karakterom..Ležao je ranjen u bolnici zbog jedne akcije u Borovu naselju te je ranjen od neprijateljskog rafala u vrijeme kad je probijena Vinogradska ulica uz Trpinjsku cestu te su vraćali položaj.
Poznata je priča kad se išlo na intervenciju u Borovu naselju on i njegovi dečki su polupali “kornjače” -“tenkove” kako su ih zvali on i dečko “Bosanac” hladnokrvno i hrabro. Nažalost tog 20.11 busom su njih 260 ranjenika iz bolnice odveli na farmu Ovčaru gdje su ih mučili pa naknadno pobili.

“U autobusu je i Zoran Gruber koji mi je namignuo u prolazu i sjeo na desnu stranu iza mene,komešanje ,žamor,vika četnika i JNA oficira..Ma kakav god strah vladao Zoran ostaje dostojanstven,čvrst i hrabar baš onakav kakav je bio u svim akcijama po Vukovaru,a Željko Major dečko koji je ranjen na silosu Đergaj klima glavom i zaklapa oči kao da želi reći : “Pajdo,nije dobro” “-Preživjeli s Ovčare V.Karlović

Nek se nikada ne zaboravi.

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!