U subotu je  u mjestu Šećerana u Baranji došlo do pucnjave o čemu je izviještena, policija. U predgrađe Belog Manastira ubrzo su stigli specijalci iz Osijeka, počinitelj se zatvorio u kuću pa je oko 18.30 započelo pregovaranje.
MUP RH je u priopćenju za javnost izvijestio kako je PP Beli Manastir u 16.01 sati zaprimila dojavu o obiteljskom nasilju u ovom mjestu, a na teren su se, kako doznajemo, uputili jedna policajka i jedan policajac.

– Dolaskom na mjesto događaja počinitelj (1982.) je ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema policijskim službenicima te prijetio da će aktivirati ručnu bombu. Tom prilikom nitko nije ozlijeđen, a nakon čega se sam zatvorio u stan. Članovi obitelji koji stanuju na istoj adresi nalaze se na sigurnom, a na mjesto događaja upućena je Specijalna jedinica policije Osijek i pregovaranje je u tijeku – navode iz MUP-a RH, prenosi večernji.
Na adresi 35-godišnjaka policija je najprije intervenirala još u petak 11. kolovoza, kada je alarmirana zbog navodne svađe u kući. Policajce koji su stigli na intervenciju on je omalovažavao i prijetio im pa je uhićen. No, pušten je u subotu nakon kriminalističkog istraživanja. Nije mu to očito bila opomena nego je danas ponovno iz njegove kuće odjeknula svađa oko 16 sati. Ponovno je alarmirana policija.
Na istu adresu kao i dan ranije zaputila se patrola u kojoj su bili jedan policajac i jedna policajka, a 35- godišnjak je, kako doznajemo, ubrzo potom zapucao prema njima, prijetio je i da će baciti bombu. Policajci su se maknuli na sigurnu udaljenost i pozvali pojačanje.
Prije nego su specijalci stigli, njegova je obitelj maknuta na sigurno kako su nam opisali mještani. Ispričali su nam kako su vidjeli jednu mušku osobu koja je odvela njegovu suprugu i dvoje djece na sigurno. Žena je u automobilu bila u poluležećem položaju.

NOVO 20.19 – cijelo je mjesto blokirano i nitko se ne može ni približiti mjestu gdje se odvijaju pregovori. Također, neslužbeno se doznaje da je nasilnik jučer pušten iz pritvora, a mještani kažu da je upravo odjeknula snažna eksplozija.

Foto:Fah

 

Prati nas i ne propusti ekskluzive!