Danas je u Varšavi je održan veličanstven skup poljskih domoljuba, kojim obilježavaju Dan nezavisnosti Poljske.

Hodnja se odvijala pod sloganom “Želimo Boga”, što je stih iz narodne vjerske pjesme, koji je citirao i Donald Trump tokom posjete Varšavi ove godine.

Suverenistička i antiimigrantska svijest i političke opcije bilježe rast popularnosti u Poljskoj, a ovaj skup je indikator snage te političke opcije. Najčešće su se čuli povici : “Nećemo imigrantske parazite ” i “Poljska Poljacima”.

Milo Mazurek iz Narodne stranke Naša Slovačka kao jedan od govornika izjavio je:

“Primitivna kultura i vjera islamista ne može se ravnati prema našoj europskoj kršćanskoj kulturi. Vi ste predvodnici cijele Europe, braćo. Svi islamisti neka vide da ovdje nisu dobrodošli. Branit ćemo naše slovenske žene i djecu. Branit ćemo našu kršćansku vjeru. Bog, čast i domovina”

Na skupu je sudjelovalo prema procjenama ekstremnih liberalističkih medija preko sto tisuća Poljaka što znači da ih je bilo daleko više, uglavnom mladih. Naravno, nisu izostale uvrede i etikete kako je to nacistički skup.

Mladi Poljaci rekli svoje mišljenje:

Opširnije: ovdje

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!