Pčelari ljuti što je predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza glasao ZA GMO u Saboru

Za vrijeme obrazlaganja amandmana o sprječavanju GMO proizvoda u Hrvatskoj Vladimir Bilek SSS elektrotehničar i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza (Hrvatske pčelarske sramote) umjesto da sluša, jer bi imao što naučiti, surfa na mobitelu.

Vladimir Bilek u Saboru za vrijeme izlaganja Mira Bulja o amandmanu po pitanju GMO u Hrvatskoj. Izvor: Screenshot/pcelarstvo.hr

Prenosimo cijeli članak sa pčelarstvo.hr kojim se izražava nezadovoljstvo hrvatskih pčelara (ili barem dijela) činom predsjednika Hrvatskog pčelarskog saveza Vladimira Bileka glasovanjem ZA GMO u Saboru RH:


Hrvatski Pčelarski Savez, ne bez razloga, godinama nosi titulu Hrvatske Pčelarske Sramote!

Jednostavno funkcioniraju na način da se pčelarima širom RH uzme novac kako bi nekoliko zaposlenih “uhljeba” odnosno parazita (poput grinje varroa) sebi djelilo plaće kakve se dijele u Saboru naravno gledajući u prosjeku nekima su i veće: + dnevnice i beneficije.

Kako u Saboru pčelare zastupa smrad od čovjeka:
Za vrijeme obrazlaganja amandmana o sprječavanju GMO proizvoda u Hrvatskoj Vladimir Bilek SSS elektrotehničar i predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza (Hrvatske pčelarske sramote) umjesto da sluša, jer bi imao što naučiti, surfa na mobitelu. Ako pčelari Republike Hrvatske do sada nisu shvatili TKO ih potkrada, TKO ih godinama laže, TKO loše zastupa vezano uz njihova osnovna prava na rad i kretanje jednostavno im dugoročno nema pomoći.

Vladimir Bilek nakon Martina Kranjeca i njegove lažljive družine najgore je što se pčelarstvu Republike Hrvatske moglo desiti. Pčelari k’o sitnozuba ‘rvatska stoka i dalje glasajte za one koji vam obećaju BRDA i DOLINE, a onda vas pljačkaju i rade protivno Vašim interesima.

Da li je HPS ovime konačno dosegao dno ili može tonuti i niže?
Pčelari navodno mogu shvatiti kako Vlada ne razumije problematiku, ali da jedan navodni pčelar ne samo da ne razumije nego potpuno nezainteresirano tijekom iznošenja amandmana igra igrice na mobitelu je neshvatljivo.

Hrvatski zastupnik Mosta, Miro Bulj, preklinjući moli zastupnike da to ne čine već da prihvate amandman i spriječe nekontrolirani prodor genetski modificiranih proizvoda koji još nisu niti istraženi, a predsjednik HPS-a na radnom mjestu ili spava ili surfa:

 

Zastupnik Miro Bulj tražio je glasovanje o amandmanu čijim bi se usvajanjem uvela potpuna zabrana uzgoja, uvoza i stavljanja na tržište genetski modificiranih organizama na cijelom području republike Hrvatske, a u svrhu zaštite zdravlja ljudi te u očuvanju ekološke proizvodne, jer Hrvatska ima velike potencijale za proizvodnju zdrave hrane.

”Ako ovaj amandman ne prihvatite bez obzira na direktivu Europske unije hrvatski građani će biti pokusni kunići ili miševi stranih GMO proizvođaća…kolege zastupnici nemamo na to pravo bez obzira na bilo čiju direktivu bilo kojeg EU činovnika koji lobira u interesu korporacije. Ne dozvolimo da uđe GMO sjeme kojeg se nećemo nikada više osloboditi. Zaštitimo svoju proizvodnju i svoje domaće sjeme. Molim vas podržite ovaj amandman zbog budućih generacija, zbog zdravlja nas i naše djece’‘.

tekst: akarlovic/pcelarstvo.hr

 

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.