Jučer se u Petrinji dogodila nesreća u kojoj je stariji brat propucao mlađeg brata očevim službenim pištoljem. Bez sumnje nesreća i tragedija za cijelu obitelj. Mlađi brat će vjerojatno osjećati tegobe cijeli život, stariji brat će cijeli život imati stigmu , grižnju savjesti i zakonske sankcije. Policajac čiji pištolj donio nesreću sigurno će biti sankcioniran. Mater k“o mater , sigurno je u suzama.
Bilo kako bilo , ipak je dobro prošlo! Zapanjuje me nešto drugo. Cijeli dan na terenu su čitave novinarske ekipe, ispituju susjede, prolaznike…
Top tema TV kuća. Koliko osude , jala i ljubomore iščitavam iz izjava Petrinjaca! Voditeljica informativne emisije jedne televizije kao da ne zna da je njen posao prenijeti vijest a ne nametati svoje stavove, iza svojih velikih pomodnih naočala znakovito i sugestivno podiže obrvu pokušavajući kod svoje publike pojačati osudu i gnjev prema nesretnom policajcu. Čovjek je možda pogriješio , ostavio pištolj dostupan sinu ali isto tako mi svakodnevno ostavljamo ključeve automobila dostupne svima. Najnoviji teroristički napad u New Yorku pokazuje kako automobil nije bezopasan .

ZAŠTO SE DOGODIO NESRETAN SLUČAJ?

Pa jednostavno je. U ovoj zemlji gotovo je zabranjeno oružje i svako malo mediji pokušavaju sotonizirati i imaoce oružja. Prošli mjesec sam gledao kako se mediji naslađuju kada je oružje oduzeto zastupniku Culeju.
Sve što je zabranjeno slatko je, mami , poziva. Tako je i bilo i s mladićem u Petrinji. Baš zato što se kod nas brani kultura oružja , spomenuti mladić nije bio vičan rukovanju pa se dogodila nesreća.

Idiotske priče kako oružje donosio nesreću ne prolaze . Svi vole spomenuti Ameriku , bande i obračune. U susjednoj Kanadi prema nekim procjenama ima sedamnaest puta više oružja po glavi stanovnika pa jednostavno nema ubojstava i obračuna bandi.

U Velikoj Britaniji je zabranjen čak i suzavac a za džepni nožić vas bacaju na pod i vežu lisicama. Zato se dogodilo da nekoliko islamističkih terorista rastjera cijeli London sa dva noža. U Izraelu gdje svi nose oružje ili u Americi to se ne bi dogodilo. Za terorizam ne treba vatreno oružje ali za zaštitu od terorizma treba. Briselski činovnici to sigurno ne odobravaju ali oni ionako ne provode želje običnih ljudi.

SMRT TERORIZMU- ORUŽJE I SIGURNOST HRVATIMA

Za Priznajem.Hr Berislav Bilandžić

 

PRATITE NAS PUTEM APLIKACIJE ZA ANDROID!

Stavovi iznešeni u komentarima ne odražavaju stavove redakcije Portala, već su to osobni stavovi autora pojedinog komentara.

Prati nas i ne propusti ekskluzive!